Poker

Poker är förmodligen det mest populära kortspelet på nätet. Spelet består av lika delar taktik och tur och lockar därför alla sorters spelare.

Så spelas spelet:

Med en vanlig 52 korts kortlek, samt med 2 eller fler spelare.

Pokerregler

Varje spelare spelar för sig själv när man spelar poker. Inga lagspel förekommer normalt.

Varje spelare har som mål att få den bästa pokerhanden vid spelet, då den spelare med bäst pokerhand vinner.

En pokerhand består av olika kort. Varje kort har i poker ett visst värde och beroende på vilka kort du har i din hand bestäms hela handens värde baserat på de enskilda kortens värde och på hur de kombinerats.

Ett pokerparti består av ett antal så kallade giv eller omgångar då kort delas ut till spelarna. Hur många omgångar som finns under varje spel beror på vilken variant av poker man spelar. Som spelare måste man inte delta i varje omgång om man inte vill det. Alla deltagande spelare satsar pengar eller spelmarker på att man tror sig ha den bästa pokerhanden under denna omgång. Den spelare som faktiskt har den bästa handen vinner omgången.

Om en spelare inte tror sig ha en bra chans att vinna omgången kan han eller hon lägga sig och behöver då inte delta i den pågående omgången.

Den spelare som däremot tror sig ha en bra pokerhand, och därmed en bra chans till att vinna omgången vill ju förstås att den vinstpott som han eller hon vinner är så stor som möjligt. Därför höjer man normalt sin insats, då detta innebär att även de andra som deltar i denna omgång måste göra det samma.

Olika specialregler i samband med de olika omgångarna förekommer vid olika pokervarianter. I vissa varianter av spelet kan man t.ex. få byta ut en del av sina kort om man så vill. Också antalet satsningsrundor kan variera beroende på vilken pokervariant man spelar. Gemensamt för alla pokervarianter är dock att det måste finnas åtminstone en satsningsrunda (för annars satsar ju ingen), dock är det ovanligt med fler än fem rundor.

De utdelade korten kan vara gemensamma för alla spelare, och då ligger de på bordet, eller privata, då delas de ut till varje spelare. De privata korten kan vara öppna (så att alla spelare ser dem) eller dolda (så att endast spelaren som har dem ser dem).

Huruvida gemensamma kort förekommer eller om de privata korten är öppna eller dolda beror också på spelvariant.

Det viktigaste när man vill komma igång med att spela poker är att lära sig pokerhänder och dess värden samt att välja vilken pokervariant man vill spela. Därefter bör man ta sig tid att lära sig reglerna för just denna pokervariant ordentligt.

Populära pokervarianter är bland annat: Texas Hold em, Omaha, samt 5 Card Stud och 7 Card Stud.

GrowonNets koncept fungerar som en unik mix mellan sökmotoroptimering och katalogtjänster. Vi gör så att företag kan synas på Google!